დონატები. მარტივი და გემრიელი დესერტი
სირთულე
მარტივი
დრო
30 წუთი
ულუფა
8
კალორია
330 კკალ.
ინგრედიენტები:
- 2 სუფრის კოვზი თეთრი ძმარი
- 3-4 ჭიქა რძე
- 2 სუფრის კოვზი მარგარინი
- 1⁄2 ჭიქა შაქარი
- 1 ცალი კვერცხი
- 1⁄2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
- 2 ჭიქა ფქვილი
- 1⁄2 ჩაის საცხობი სოდა
- 1⁄4 ჩაის კოვზი მარილი
- 1 ლიტრი ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
- ძმარი რძეში შეურიეთ და რამდენიმე წუთით დაელოდეთ რომ გასქელდეს.
- თასში თქვიფეთ დარბილებული მარგარინი და შაქარი გლუვი მასის მიღებამდე.
- დაუმატეთ კვერცხი, ვანილი და კარგად ათქვიფეთ.
- სხვა თასში ერთად გავცრათ ფქვილი, სოდა და მარილი.
- ფქვილის ნაზავი და რძის ნაზავი მონაცვლეობით მარგარინისა და შაქარის ნაზავს დაუმატეთ.
- მიღებული ცომის მასა ფქვილმოყრილ ზედაპირზე 1 სანტიმეტრის სისქეზე გააბრტყელეთ.
- დაჭერით დონატის საჭრელით და გააჩერეთ 8-10 წუთით.
- ქვაბში 190 C-ზე -ზე გააცხელეთ ზეთი.
- ძალიან ფრთხილად შეწვით დონატები ცხელ ზეთში შებრაწვამდე ორივე მხრიდან.
- დააწყვეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოშორდეს.
- სანამ თბილია, მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
- მიირთვით მომზადებისთანავე.