კონსერვი

აჯიკა . დაკონსერვებული ზამთრისთვის შესანახად.

აჯიკა . დაკონსერვებული ზამთრისთვის შესანახად.

აჯიკა . დაკონსერვებული ზამთრისთვის შესანახად.

სირთულე

საშუალო

დრო

60 წუთი

ულუფა

8

კალორია

100 კკალ.

ინგრედიენტები:

  • 5 კილო წითელი ბულგარული
  • 16 ცალი საშუალო ზომის ხახვი
  • 8 თავი ნიორი
  • 2 ჩაის კოვზი პილპილი
  • 1 ლიტრი ტომატპასტა
  • 2 ჭიქა ზეთი
  • 2 ჭიქა ძმარი
  • 14 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 7-8 სუფრის კოვზი მარილი
  • 30 ცალი მწარე წითელი წიწაკა

მომზადება:

  1. წიწაკა გავასუფთავოთ, ხახვი და ნიორი გავფცქნათ. ყველაფერი დავჭრათ და გადავატაროთ ხორცაკეპ მანქანაში.
  2. მოვათავსოთ გატარებული მასა ქვაბში დავამატოთ ზეთი, ძმარი, შაქარი, მარილი, ტომატპასტა ამოურიოთ და შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე.
  3. ადუღების შემდეგ 30 წუთი ვადუღოთ და ჩავასხათ გარეცხილ მშრალ ქილებში.
  4. გემრიელად მიირთვით.

აჯიკა . დაკონსერვებული ზამთრისთვის შესანახად.