ორშაბათი , აგვისტო 20 2018
Home >> კულინარია >> დესერტი >> ყვითელი ქლიავის მურაბა

ყვითელი ქლიავის მურაბა

ყვითელი ქლიავის მურაბაPrep time: 10 minsCook time: 10 hrs 0 minTotal time: 10 hrs 10 minsყვითელი ქლიავის მურაბა

4.57
7
    Ingredients

  • 1 კილოგრამი ყვითელი ქლიავი
  • 1 კილოგრამი შაქარი
  • 1 ჩაის ჭიქა წყალი
    Directions

  1. ყვითელი ქლიავი (ძალიან მწიფე არ უნდა იყოს) გავრეცხოთ, ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ ჩხირით და ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში.
  2. სხვა მომინანქრებულ ქვაბში ჩავასხათ 1 ჩაის ჭიქა წყალი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე და ნელნელა დაუმატოთ შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი.
  3. ცხელი , მოხარშული სიროფი დავასხათ ქვაბში მოთავსებულ ქლიავს და მეორე დღემდე გავაჩეროთ.
  4. მეორე დღეს ქლიავი ამოვალაგოთ, სიროფი დავდგათ ცეცხლზე და ავადუღოთ.
  5. ადუღებულ სიროფში ფრთხილად გადავიტანოთ ქლიავი და ვხარშოთ სანამ მზად არ იქნება.
  6. მომზადებული მურაბა ცხელ-ცხელი ჩავასხათ ქილებში, ბოლომდე ავავსოთ და დავახუროთ ხრახნიანი თავსახური (ქილები და თავსახური უნდა იყოს მშრალი).
  7. მურაბა შევინახოთ გრილ და მზისგან მოშორებულ ადგილას.
  8. გემრიელათ მიირთვით.

Yield1 ცალი 800 მლ ქილა.

Serving size: 4.
Calories per serving: 415 კკალ.
Fat per serving: 0.5 გრამი.

მსგავსი სიახლე

უგემრიელესი ეკლერის რეცეპტი

უგემრიელესი ეკლერის რეცეპტი

ერთი ჭიქა წყალი, ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი და 100 გრამი კარაქი ან მარგარინი გავადნოთ მაღალ ცეცხლზე სანამ ცხიმი არ გადნება ბოლომდე

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE