შაბათი , აგვისტო 18 2018
Home >> კულინარია >> დესერტი >> ატმის მურაბა

ატმის მურაბა

ატმის მურაბაPrep time: 10 minsCook time: 10 hrs 0 minTotal time: 10 hrs 10 minsატმის მურაბა

3.86
14
    Ingredients

  • 1 კილოგრამი ატამი (დაჭრილი)
  • 1 კილოგრამი შაქარი
  • 1 ჩაის ჭიქა წყალი
    Directions

  1. სათალი ატამი გავფცქვნათ და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.
  2. დავასხათ ცივი წყალი და გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი.
  3. ქვაბში ჩავასხათ 1 ჩაის ჭიქა წყალი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე და ნელნელა დაუმატოთ შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი.
  4. სიროფი გავაცივოთ და ჩავყაროთ ცივი წყლიდან ამოღებული ატმის ნაჭრები.
  5. დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 30 წუთის განმავლობაში.
  6. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაჩეროთ მეორე დღემდე.
  7. მეორე დღეს დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ სანამ მზად არ იქნება.
  8. მომზადებული მურაბა ცხელ-ცხელი ჩავასხათ ქილებში, ბოლომდე ავავსოთ და დავახუროთ ხრახნიანი თავსახური (ქილები და თავსახური უნდა იყოს მშრალი).
  9. მურაბა შევინახოთ გრილ და მზისგან მოშორებულ ადგილას.
  10. გემრიელათ მიირთვით.

Yield1 ცალი 800 მლ ქილა.

Serving size: 4.
Calories per serving: 400 კკალ.
Fat per serving: 0.5 გრამი.

მსგავსი სიახლე

უგემრიელესი ეკლერის რეცეპტი

უგემრიელესი ეკლერის რეცეპტი

ერთი ჭიქა წყალი, ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი და 100 გრამი კარაქი ან მარგარინი გავადნოთ მაღალ ცეცხლზე სანამ ცხიმი არ გადნება ბოლომდე

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE