მანდარინის მურაბა
მანდარინის მურაბა
ინგრედიენტები:
- 1 კილოგრამი მანდარინი,
- 1 კილოგრამი შაქარი.
მომზადება:
- მანდარინი გავფცქვნათ და დავანაწევროთ ლებნებად.
- ქვაბში ჩავასხათ 1,5 ჩაის ჭიქა წყალი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე და ნელნელა დაუმატოთ შაქარი.
- მოვადუღოთ სიროპი, ჩავყაროთ მანდარინის ლებნები და ვხარშოთ მომზადებამდე.
- მომზადებული მურაბა ცხელ-ცხელი ჩავასხათ ქილებში, ბოლომდე ავავსოთ და დავახუროთ ხრახნიანი თავსახური (ქილები და თავსახური უნდა იყოს მშრალი).
- მურაბა შევინახოთ გრილ და მზისგან მოშორებულ ადგილას.
- გემრიელათ მიირთვით.