სამშაბათი , ივნისი 19 2018
Home >> კულინარია >> ზღვის პროდუქტები >> შემწვარი სკუმბრია ბაჟეში

შემწვარი სკუმბრია ბაჟეში

შემწვარი სკუმბრია ბაჟეშიPrep time: 15 minsCook time: 25 minsTotal time: 40 minsშემწვარი სკუმბრია ბაჟეში

4.83
6
    Ingredients

  • 2 ცალი სკუმბრია
  • 150 გრამი ნიგოზი
  • 3 კბილი ნიორი
  • გემოვნებით დაფქული წითელი წიწაკა
  • 1 სუფრის კოვზი ღვინის ძმარი
  • 5 გრამი ქინძი
  • 1 ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი
  • გემოვნებით მარილი
  • 100 გრამი პურის ფქვილი
    Directions

  1. სკუმბრია გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 5 წუთი.
  2. ტაფაზე დავასხათ მცენარეული ზეთი და შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე.
  3. სკუმბრიის ნაჭრები ამოვსვაროთ პურის ფქვილში ყველა მხრიდან.
  4. გახურებულ ტაფაზე დავალაგოთ სკუმბრიის ნაჭრები და შევწვათ ყველა მხრიდან ისე რომ, ტაფას არ დავახუროთ თავსახური.
  5. შემწვარი სკუმბრია გადმოვიღოთ ლანგარზე დაველოდოთ გაგრილებას.
  6. ნიგოზი და ნიორი გადავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.
  7. ქინძი დავჭრათ წვრილად.
  8. ავიღოთ საშუალო ზომის სასალათე მოვათავსოთ გატარებული ნიგოზი, ნიორი და წვრილად დაჭრილი ქინძი.
  9. მოვაყაროთ ხმელი ქინძი, დაფქული წითელი წიწაკა, მარილი, მოვასხათ ძმარი, დაუმატოთ 1,5 ჩაის ჭიქა წყალი და კარგად აურიოთ ერთმანეთში.
  10. მომზადებულ ბაჟეში ჩავალაგოთ შემწვარი სკუმბრიის ნაჭრები.
  11. გემრიელად მიირთვით.

Yield1 საშუალო ზომის ქვაბი.

Serving size: 6
Calories per serving: 395 კკალ.
Fat per serving: 26.3 გრამი.

მსგავსი სიახლე

კიბორჩხალას სალათა ბრინჯით

კიბორჩხალას სალათა ბრინჯით

ბრინჯი მოვხარშოთ მარილწყალში, გადმოვიღოთ საწურზე, გადავავლოთ ცივი წყალი და დავტოვოთ საწურზე. კიბორჩხალას ჩხირები დავჭრათ წვრილ კუბიკებად. კამა დავჭრათ წვრილად. ბრინჯი რომ დაიწურება მოვათავსოთ სასალათეში, დაუმატოთ კიბორჩხალას ჩხირები, კონსერვირებული სიმინდი, კამა, მაიონეზი, მარილი, შავი პილპილი

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE