ორშაბათი , აგვისტო 20 2018
Home >> კულინარია >> ზღვის პროდუქტები >> შემწვარი სკუმბრია მაიონეზში

შემწვარი სკუმბრია მაიონეზში

შემწვარი სკუმბრია მაიონეზშიPrep time: 15 minsCook time: 25 minsTotal time: 40 minsშემწვარი სკუმბრია მაიონეზში

4.66
29
    Ingredients

  • 1 ცალი სკუმბრია
  • 200 მილილიტრი მაიონეზი
  • 100 გრამი პურის ფქვილი
  • 5 გრამი კამა
  • 5 გრამი ქინძი
  • 4 კბილი ნიორი
  • 1 ჩაის კოვზი ყვითელი ყვავილი (სუნელი)
  • 1 ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი
  • 100 მილილიტრი მცენარეული ზეთი
  • გემოვნებით მარილი
    Directions

  1. სკუმბრია გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 5 წუთი.
  2. ტაფაზე დავასხათ მცენარეული ზეთი და შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე.
  3. სკუმბრიის ნაჭრები ამოვსვაროთ პურის ფქვილში ყველა მხრიდან.
  4. გახურებულ ტაფაზე დავალაგოთ სკუმბრიის ნაჭრები და შევწვათ ყველა მხრიდან ისე რომ, ტაფას არ დავახუროთ თავსახური.
  5. შემწვარი სკუმბრია გადმოვიღოთ ლანგარზე დაველოდოთ გაგრილებას.
  6. კამა დავჭრათ წვრილად.
  7. ქინძი დავჭრათ წვრილად.
  8. ნიორი გადავატაროთ ნიორსაჭყლეტში.
  9. სასალათეში მოვათავსოთ მაიონეზი, ქინძი, კამა, ყვითლელი ყვავილი, ხმელი ქინძი, მარილი, დაჭყლეტილი ნიორი, დავასხათ 1.5 ჩაის ჭიქა ცივი წყალი და კარგად აურიოდ.
  10. საშუალო ზომის ქვაბში ჩავასხათ გამზადებული მაიონეზის წვენი და ჩავალაგოთ გაგრილებული შემწვარი სკუმბრია.
  11. გემრიელად მიირთვით.

Yield1 საშუალო ზომის ქვაბი.

Serving size: 3.
Calories per serving: 952 კკალ.
Fat per serving: 65.76 გრამი.

მსგავსი სიახლე

კიბორჩხალას სალათა ბრინჯით

კიბორჩხალას სალათა ბრინჯით

ბრინჯი მოვხარშოთ მარილწყალში, გადმოვიღოთ საწურზე, გადავავლოთ ცივი წყალი და დავტოვოთ საწურზე. კიბორჩხალას ჩხირები დავჭრათ წვრილ კუბიკებად. კამა დავჭრათ წვრილად. ბრინჯი რომ დაიწურება მოვათავსოთ სასალათეში, დაუმატოთ კიბორჩხალას ჩხირები, კონსერვირებული სიმინდი, კამა, მაიონეზი, მარილი, შავი პილპილი

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE