ფორთოხლის წვენი
ფორთოხლის წვენი
ინგრედიენტები:
- 1 კილოგრამი ფორთოხალი,
- გემოვნებით შაქარი.
მომზადება:
- ფორთოხალი გავრეცხოთ და გავჭრათ შუაში.
- ფორთოხალი გავწუროთ წვენის საწურზე ფრთხილად.
- გამოწურული ნაყენი გავატაროთ მარლაში ან სამზარეულოს წვრილ საცერში.
- მიღებული წვენი გადმოვასხათ მაღალ ჭიქაში და გავაფორმოთ ფორთოხლით.
- თუ ფორთოხალი მჟავეა შეგვიძლია დაუმატოთ შაქარი.
- გემრიელათ მიირთვით.