ვაშლის ჯემი
ვაშლის ჯემი
ინგრედიენტები:
- 1 კილოგრამი ვაშლი,
- 3 ჩაის ჭიქა შაქარი,
- 1 ჩაის ჭიქა წყალი.
მომზადება:
- ვაშლი გავრეცხოთ, გავთალოთ, ამოვაცალოთ კურკები და დავჭრათ წვრილად.
- ავიღოთ ემალირებული ქვაბი ჩავასხათ წყალი, დაუმატოთ 1 ჩაის ჭიქა შაქარი, დაუმატოთ ვაშლი, ამოურიოთ და დავდგათ დაბალ ცეცხლზე.
- რომ ადუღდება ურიოთ ხშირად რომ არ მიიკრას ქვაბზე.
- 10 წუთი დუღილის შემდეგ დაუმატოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქარი, ამოურიოთ და გავაგრძელოთ დუღილი მომზადებამდე(როდესაც ვაშლის მასა იქნება ერთი ფერის ჯემი მზადაა).
- მომზადებული ჯემი ცხელ-ცხელი ჩავასხათ ქილებში, ბოლომდე ავავსოთ და დავახუროთ ხრახნიანი თავსახური (ქილები და თავსახური უნდა იყოს მშრალი).
- ჯემი შევინახოთ გრილ და მზისგან მოშორებულ ადგილას.
- გემრიელათ მიირთვით.